Suda yetişen çiçek önerileri.
Dünyanın kaynaklarını daha az kullanarak, çevreci bir yaklaşım ile hızlı bir bitki yetiştiriciliğine girişmek ister misiniz? İster domates ister marul isterse çiçek yetiştirin. Bu yöntem ile oldukça güzel bitkiler yetiştirebilirsiniz. Hidroponik tarım, toprağı bir kenara bırakarak su içinde bitki yetiştirme yöntemidir. Ayrıca oldukça kolay bir yöntemdir. Bitki için gerekli ne varsa karşılar. Su, besin, ışık, zaman. Hidroponik yetiştirme tarzında bitkiler için gerekli azot, fosfor, potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi besinler bulunur. Yani tüm besin koşullarını karşılar.
Dünyanın her yerinde insanlar bitkiler ile uyum içinde yaşar. Her canlının çiçeklere karşı koşulsuz sevgisi vardır. Olmayanlar da henüz bu sevgiyi keşfetmemiştir bence… Bitkilere karşı içten gelen bu sevgi evlerimizde veya bahçelerimizde yani her yerde onları görme ihtiyacı doğurur. Tabii durum böyle olunca da bitkiler için güzel ve yeterli bir yetiştirme ortamı nasıl olur öğrenmek gerekir. “Tam güneş ışığı mı iyidir yoksa gölgeli bir yerde mi yetişmesi gerekir? Her gün sulamalı mıyım yoksa haftada bir yeterli midir?” Her bir türün farklı koşullarda yetişmesi gerekir. Bunları bilmek artık kaçınılmaz hale gelmiş durumda. Peki konuyu daha fazla uzatmadan geçelim, bitki türlerini evde görmek için toprağa gerçekten gerek var mıdır? Daha az kaynak kullanarak evimi ya da balkonumu güzelleştiremez miyim? Tabii ki güzelleştirebiliriz. İşte sizin için topraksız yetişebilen 3 maceracı bitki önerisi.

İçindekiler
1. Şans Bambusu — Hidroponik Tarım Bitkisi
Asparagaceae ailesinin bir üyesi olan Şans Bambusu çiçekli bir bitkidir. Asya’da oldukça yaygın yetişen Bambu bitkileri ile karıştırmayalım. Şans Bambusu, bilimsel adı ile Dracaena Sanderiana, Orta Afrika’nın yerlisidir. Buraya Almanya’da yaşayan bir bahçıvandan satın alınarak getiriliyor. Hindistan’da da çok popülerdir. 100 cm uzunluğuna kadar çıkabilen çok yıllık bir bitkidir. İç mekanların popüler bitkilerinden biridir. Mutlaka bir yerlerde görmüşsünüzdür. Yaygın olmasının ilk sebebi elbette ki mükemmel görünüşüdür ancak başka bir sebebi de az bakım gerektirmesidir. Ayrıca sapları çok dayanıklıdır. Farklı sıcaklık ve ışıklarda hayatta kalır.
Toprakta da yetişebilir fakat su içinde daha iyi gelişir. Böylece topraksız yetişen bitkiler arasında yerini alır. Kaliteli su ve birkaç taş ile bir vazoda uzun süre ortamın ilgi odağı olmayı başarır. Bu arada Şans Bambusu adı nereden geliyor acaba diye merak edenler varsa, Feng Shui sanatından başka bir yer e bakmayın. Çin’in çevre ve insan arasında uyumu en üst düzeye çıkarmak için kullandıkları bir uygulamadır.

2. Hava Bitkisi — Tillandsias
Hava bitkileri 600’den fazla türe sahip olan kalabalık bir ailenin üyesidir. Çok yıllık bitkiler olan Bromeliaceae familyasında yer alıyor. Meksika, ABD ve Güney Amerika bölgelerinde yetişir. Dağlık ve tropik yerleri sever. Kökleri bir ağa benzer. Bu ağlar toprak gerekmeden yayılıyor. Telefon kabloları, elektrik direkleri, ağaç dalları ve daha birçok yere bu bitkileri tutunmuş halde bulabiliriz.
Peki toprak olmadan nasıl gelişebiliyorlar? Hava bitkileri yapraklarında bulunan trikom hücreleri ile bunu başarır. Bu hücreler bitkinin üzerinde biriken suyu emer. Düşük su ihtiyacı da bu durumu kolaylaştırır. Toprak gerekmeden yetişen hava bitkileri mükemmel bir ev arkadaşıdır. Pencerenin kenarında güzel güneş gören bir yerde beslenmeleri uzun ve sağlıklı bir ömre sahip olmalarını kolaylaştırır. Haftada 3 kez sulanmaları iyi olur.

3. Aloe Vera — Topraksız Yetişen Bitkiler
Su ile yetişebilen bir diğer bitki de aloe veradır. Bu bitkinin 500’den fazla türü var. İnsanlık için en önemli bitkilerden biridir. İlaç şirketlerinin gözde bitkilerinden olan Aloe Vera, en sık güneş yanıkları tedavisinde kullanılır. Özellikle Güney Afrika’nın tropik ortamlarında yetişir. Bu bitkiyi toprak gerektirmeden de yetiştirebilirsiniz. Biraz taş ve kaliteli su ile vazoya yerleştirin. Çok güneş ışığı olmayan bir yerde gölgede bulundurun.

Çiçekler ve anlamları ya da bakımı kolay bitkiler ile yakından ilgiliyseniz birçok farklı çiçeğe ve hakkında çokça güzel bilgiye Çiçekler ve Bitkiler kategorisinden ulaşabilirsiniz.
topraksız tarım, hidroponik tarım, topraksız çiçek, topraksız bitki yetiştirme, hidroponik sistem, topraksız yetişen bitkiler, topraksız bitki nasıl yetiştirilir, topraksıztarım, topraksız tarım nedir, evde topraksız tarım, sulu tarım nedir, topraksız çiçek yetiştirme, evde topraksız bitki yetiştirme, toprak olmadan bitki yetiştirme, evde topraksız çilek yetiştiriciliği