Her alanda düzenli olmayı seven biriyseniz bu yazı hoşunuza gidebilir çünkü mutfak düzeni için 20 akıllı düzenleme önerisi toparladım. Ev içinde karmaşıklık sanıldığından fazla göz yoruyor. Bu konu özellikle mutfaktaki çekmeceler ve baharatlıklar için geçerli. Düzensiz kalan yerler aklınızın bir köşesinde sürekli kendini hatırlatıp sizi yorabiliyor. Akıllıca düşünülmüş düzenleme fikirleri ile organize olmayı kolaylaştırabilirsiniz.
Söylediğim gibi bu yazıda ağırlık olarak baharatlıklar ve çekmecelerin düzenlenmesi yer alsa da bir iki tane farklı öneri de var. Hepsinin işinize yarayacağını ve mutfak düzeninde ulaşılabilirliği kolaylaştıracağını düşünüyorum. Bir kahve istasyonu maddesi olmasa da sabahları kahve arayışını en aza indirebilecek bir madde de(19) var.
Öyleyse artık maddeleri incelemeye geçebiliriz.

İçindekiler
1. Sürgülü Çekmece Baharatlığı
İlk maddeye iddialı bir giriş yapıyorum. Bu baharatlık çekmece tasarımı puanlama yapsaydık benden 10 puan alırdı. Yukarılarda göz önünde olmadan depolayabiliyorsunuz ve aynı zamanda ihtiyacınız olduğuna sürgüsünü çekip her baharatı görebiliyorsunuz. 30’a kadar baharatlık alabilen çeşitleri var.
2. Baharat Tutucu
Ulaşılabilirlik açısından gayet güzel bir fikir zaten ama aynı zamanda tutucunun görünmemesi de güzel. Dikey kullanım depolamada kullanılan en iyi yöntemlerden biri.
3. Rustik Duvara Monte Baharatlık
Tel raflar mutfak duvarlarında ve kiler için kapı arkasında kullanılabilir.
4. Akrilik Baharatlık
Baharatlıklar için kullanılan en iyi yöntemlerden biri etiketler. Böyle bir düzen arıyorsanız her beyaz kapakta ne var diye bakmaktansa üzerine etiket ekleyebilirsiniz.
5. Çekmeceli Dolap Düzenleyici
Az kullandığınız herhangi bir çekmecenizin yanına bu tasarımı monte edebilirsiniz. Hem ortalıkta kalmaz hem de kolay ulaşıma sahip olur.
6. Manyetik Baharat Kavanozları
Buzdolabı üzerine yapıştırıp kullanabileceğiniz manyetik bir baharatlık. Eğer buzdolabınız üzerinde istemiyorsanız herhangi metal bir alanda kullanabilirsiniz. Aynı zamanda duvara bir metal monte ederek bunun üzerinde de kullanabilirsiniz. Yer tasarrufu sağlarken güçlü mıknatıslar baharatlıkların düşmemesini sağlar.
7. Cam Test Tüpü Baharat Saklama Seti
Görünüş olarak benim çok sevdiğim bir depolama tasarımı. Laboratuvar tüpleri yerine aklıma leblebi tozları geliyor görünce. Mutfakta her şeyi dozunda kullanmak gerektiği için hem kullanımı hem görüntüsü uygun diye düşünüyorum.
8. Dolap Üstü Mutfak Depolama Düzenleyici
Belki bu çok bilindik bir madde ama işlevsel olarak bu listede yer alması gerekiyordu. İhtiyaçları depolamak için ekstra bir alan sağlıyor.
9. Genişletilebilir Dolap Rafı
Bunlar gibi dolap rafları bir şeyleri alırken zorluk yaşıyorsanız buna engel oluyor. Dolaptaki boş alanları da kullanabilmiş oluyorsunuz.
10. Raf Altı Sepet
Bu düzenleyiciyi herhangi bir rafa taktığınızda baharatları, mutfak havlusunu ve daha fazlasını saklayabileceğiniz şık ve kullanışlı bir yere sahip olacaksınız.
11. Sürgülü Çöp Kovası Tutucu
Çöp ve geri dönüşüm kutusunu göz önünde tutmak pek mantıklı değil. Mutfakta dolaplarda kullanılan bu sürgülü eklenti çöp kutusunu göz önünden kaldırırken kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar.
12. Dar Alan Mutfak Kileri
Çekmecelerin yan tarafları için kullanılan depolama alanına benziyor ancak bu daha kapsamlı. Buzdolabı yanında kullanabileceğiniz boyutlarda. Kullanılmayan bir boşluğu bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
13. Çekmeceli Çay Düzenleyici
Çay içmeyi çok seviyorsanız evde çeşit çeşit çayınız oluyor. Sevdiğiniz tüm bitki çaylarını bir aksesuar kullanarak organize edebilirsiniz. Bu çay poşeti tutucuları düzenlemelere yardımcı oluyor.
14. Mikrodalga Arabası
Mutfak küçük ve ekstra şeyler çok yer kaplıyorsa tekerli depolama arabaları kullanın. Küçük bir fırın ya da mikrodalga için kullanımı mükemmel. İstediğiniz zaman yerini kolayca değiştirebilirsiniz.
15. Hendek Tezgahı
Bilindik maddelerden biri de bu ama mutfağınız için 20 akıllı düzenleme içinde yer almalı. Çıkarılabilir kutular ile organize olmak en kolayı çünkü. Dökülebilecek her türlü bakliyat için lazım olan kutular bunlar.
16. Dolap Kapılarınızı Kullanın
En sık kullandığınız küçük mutfak gereçlerini dolap kapaklarında depolayabilirsiniz. Alt dolaplarda tavalar için kullanışı güzel bir fikir.
17. Fırın Tavası Düzenleyici
Özellikle fırın yemekleri ile aranız iyi ise çok fazla tepsiye sahip oluyorsunuz ve fırın tepsilerini nereye koysan ya ulaşımı zor oluyor ya da görüntü kirliliği oluyor. Bunun için özelleştirilmiş bir çekmece bölücüsü kullanmak mantıklı. Böylece kolay erişim sağlıyor.
18. Dahili Bıçak Düzenleyici
Yerleşik saklama blokları ile bıçakları görünmeyen bir alanda depolayabilirsiniz. Eğer bıçak görüntüsünü sevmiyorsanız bu fikir daha da güzelleşiyor.
19. K-Cup Çekmece Düzenleyici
Sabah erken saatlerde kahve içmeyi alışkanlık edinmişseniz, uykulu bir şekilde kahve aramak zor olabilir. Bu yüzden kahveleri belirli bir düzende depolamak faydalı olacaktır.
20. Buzdolabı Yumurta Çekmecesi
Buzdolabında genelde yumurta alanları açıkta ya da uğraş veren bir kapağı oluyor. Hem yumurtaların güvenliği için hem de kolay ulaşım için yumurta çekmecelerini ben beğendim.
2020 Mutfak Trendleri ve Mutfak Adası yazılarıma da göz atabilirsiniz.
Blogdaki son yazılar;
- Yaz Çiçekleri 2: Temmuz Ayı Çiçekleri
- Evde Çiçek Dekorasyon Fikirleri – Alana canlılık getirecek 5 öneri
- Yaz Çiçekleri 1: Haziran Ayı Çiçekleri — Haziran ayında doğanlara özel
- Sarı Gül Ne Anlama Gelir?
- Sarı ile Uyumlu Renkler — Ev Dekorasyonuna Sarı Renk ile Neşe Getirin
- Yeşille Uyumlu Renkler — Yeşile En Çok Yakışan Renkler Neler?
Mutfak Düzeni, Mutfak Düzeni, Mutfak Düzeni, Mutfak Düzeni, Mutfak Düzeni, Mutfak Düzeni,